Kenia

Karibu Sana! Hartelijk welkom!

Achtergrond
Kenia is een land in oost Afrika. Kenia grenst aan de landen Sudan, Ethiopië, Somalië, Tanzania en Oeganda. Kenia heeft ca. 44 miljoen inwoners. De hoofdstad van Kenia is Nairobi. 79% van de bevolking is Christen en 10% is Moslim. In 1963 is Kenia onafhankelijk geworden van het Verenigd Koninkrijk. Daarvoor was Kenia een kolonie van Engeland. De officiële taal is Engels maar er wordt ook Swahili gesproken.

Wat doet KingdomIT in Kenia?

 • ICCM-Africa
  ICCM-Africa is een International Conference on Computing and Mission. Een conferentie waar IT’ers op afkomen die bij zendingsorganisaties werken, zoals MAF en Food For The Hungry. KingdomIT is standaard op deze conferentie aanwezig om
  diverse trainingen te verzorgen waarmee deze organisaties hun doelen in Afrika kunnen bereiken.
 • IT ondersteuning
  Training on the job, gewoon aanwezig zijn. Helpen en trainen. Samen dingen bouwen, beheren en ondersteunen. Hierdoor kunnen wij diverse scholen ondersteunen en het onderwijs versterken opdat zij dat kunnen gebruiken om het Evangelie te verkondigen of om kinderen/studenten te onderwijzen. We bouwen ook computerruimtes waar Afrikanen zichzelf kunnen onderwijzen.
 • KingdomIT Box
  Wij hebben een tool ontwikkeld genaamd KingdomIT Box. Deze tool kan overal worden ingezet waar elektriciteit en internet schaars is. Wij geven op verzoek trainingen in het gebruik van de KingdomIT Box.