Bewustwording- en Kennisconferentie 2017

Wat gaan we doen?

 

KingdomIT Bewustwordingsconferentie

Op zondag 19 maart houden we een bewustwording conferentie voor tieners in de Ruiru Bible Baptist Church in Ruiru. Met onderwerpen als: Social Media, Identiteit, Financieel Budgetten en E-books. Dit alles in samenwerking met de Afrikaanse stichting Teens Impact Africa, waar we regelmatig projecten mee uitvoeren en de nieuwe Nederlandse stichting Maryosa uit Arnhem.

De workshops ( lees het projectplan voor meer informatie over deze workshops ) :

  1. Social Media
  2. E-Books
  3. Financiën en begroten
  4. Identiteit

Computerlab

Tijdens onze missiereis zullen we een klaslokaal in een kerk ombouwen tot een computerlab voor digitaal onderwijs. We zullen vijf computers installeren en een KingdomIT Box plaatsen. Via deze computerlab krijgen jongeren toegang tot onderwijs en kennis.

De computerlab zullen we bouwen in de Covenant Renewal Altar Ministry kerk in Nairobi. De kerk wil graag computerles geven in dit computerlab aan jongeren om de jongeren voor te bereiden voor de maatschappij, maar ook door hen te onderwijzen over het Evangelie met speciale evangelisatiematerialen (digitaal) / softwareprogramma’s.

ICCM-Africa Conferentie

Tijdens de ICCM-Africa conferentie zullen we twee workshops verzorgen. Te noemen: “Netwerk monitoring met Nagios” en “Systeembeheer met Ansible”. In elke workshop zullen we proberen Afrikaanse zendelingen uit te leggen hoe ze ICT techniek kunnen gebruiken in hun zendingsveld. Bijvoorbeeld bij het verspreiden van het Evangelie. Afrikaanse zendelingen zijn erg gemotiveerd voor hun zendingswerk, maar het gebrek aan kennis over de juiste tools voor hun zendingsveld ontbreekt. Daarom is onderwijs in ICT erg belangrijk. Bij het ontwikkelen van de juiste bronnen kunnen doelen sneller en beter behaald worden.

KingdomIT Box

We zullen onze tijd ook gebruiken om de KingdomIT Box te promoten door het geven van trainingen aan (toekomstige) gebruikers van de KingdomIT Box. Dit doen we om zo meer grond te kunnen krijgen om de KingdomIT Box uit te rollen in het zendingsveld. Tijdens deze training zullen leraren of voorgangers meer te weten komen over het gebruik van de KingdomIT Box en het gebruik er van, om zo te leren hoe ze de Box kunnen gebruiken bij het verspreiden van het Evangelie en onderwijs in plaatsen waar geen stroom of internet voor handen is.

Waar en wanneer wordt het project gehouden?

Het project zal plaats vinden op 19 t/m 25 maart 2017.

Locations

  • De conferentie voor tieners zal gehouden worden in de Ruiru Bible Baptist kerk, in de plaats Ruiru dichtbij Nairobi (hoofdstad van Kenia).
  • De ICCM-Africa conferentie ICCM Africa, wordt gehouden in het BTL Christian, International Centre in Nairobi
  • Het computerlab wordt gehouden in de Covenant Renewal Altar Ministry kerk in Nairobi

Waarom dit project?

De toegang tot het Evangelie en goed onderwijs is niet voor iedereen beschikbaar. Mensen hebben niet genoeg kennis om IT op de juiste manier te gebruiken, en vaak word technologie inefficiënt gebruikt. Daarom willen we de Afrikaanse zendelingen, pastors en tieners trainen in hun relatie met Jezus Christus. KingdomIT wil dit doen door middel van informatietechnologie (IT). Door deze twee conferenties, het uitleggen van de KingdomIT Box en het opzetten van het computerlab krijgen zij diverse handvatten voor het verspreiden van het evangelie en het opdoen van kennis.

Project Plan

Het hele project is uitgeschreven in een projectplan dat u hier kunt lezen: