Teens for Christ Africa 2015

Update: Dit project is afgerond. Lees onder aan deze pagina het reisverslag.

Tijdens onze vorige mission trip in mei 2015 zijn we in contact gekomen met Teens For Christ Africa (TFCA). TFCA reikt uit naar tieners met het Evangelie in het middelbaar onderwijs in de landen Kenia, Uganda en Rwanda. Hun doelgroep omvat 230.000 tieners. Tijdens die ontmoeting hebben we gesproken over samenwerking en tot het maken van een zendingsreis in November 2015.


Luke Onyango Amokeis de onderdirecteur van Teens For Christ.
Hij heeft het verzoek ingediend bij de Stichting KingdomIT.

Klik hier voor het projectplan


Luke Onyango Amoke

Luke Onyango Amokeis

Het Project

Wat gaan we doen?

Wij zullen een bewustwordingstraining houden over het gebruik vTeensan sociale media. In deze training zullen we 3.000 tieners in workshops vertellen over de gevaren en mogelijkheden van sociale media. Tegelijk willen wij ze toerusten hoe ze sociale media kunnen gebruiken om het Evangelie te verspreiden onder andere tieners.

De sociale media bieden vele mogelijkheden. Maar de gevaren ervan liggen op de loer. Te denken valt over schending van privacy, moreel verval, mensenhandel, ondergraven van normen en waarden en familiestructuur, etc. In de komende weken zullen we de inhoud van de workshops voorbereiden.

Waar wordt het project gehouden?

Het project word gehouden op de Nyakach Girls High School in Kenia in de plaats Sondu. Dat is ca. 60 kilometer van de stad Kisumu.

Wanneer wordt het project gehouden?

Het project word gehouden van maandag 23 november tot en met zondag 29 november.

Waarom dit project?

In samenwerking met Teens For Christ Africa willen we tieners toerusten en op weg helpen in hun relatie met Jesus Christus. KingdomIT wil dit doen door middel van IT. In deze tijd is het gebruik van IT niet mee weg te denken in de samenleving. Denk maar eens aan het gebruik van sociale media. Door Tieners bewust te maken van de gevaren en mogelijkheden van sociale media kunnen zij deze mogelijkheid beter gebruiken voor het verspreiden van het Goede Nieuws.

Nyakach Girls High School

Lees ons Reisverslag